سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی مدعی است در حملات بامدادی به نوار غزه، ۱۶۰ جنگنده حدود ۴۵۰ موشک را در عرض فقط ۴۰ دقیقه به اهداف متعددی در شمال غزه شلیک کردند.
ارتش رژیم صهیونیستی امروز (جمعه) اعلام کرد در حملات بامدادی و نیمهشب گذشته حدود ۱۶۰ جنگنده نیروی هوایی این رژیم، نوار غزه را زیر حملات موشکی خود گرفتند.
به نوشته وبگاه «تایمز اسرائیل»، در بیانیه ارتش این رژیم آمده است که صدوشصت جنگنده در عرض فقط ۴۰ دقیقه، حدود ۴۵۰ موشک به ۱۵۰ هدف در شمال نوار غزه شلیک کردند.
سخنگوی ارتش رژیم کودککش اسرائیل با بیان اینکه عملایت شب گذشته بزرگترین حملات طی درگیریهای چند روز اخیر به نوار غزه بود، گفت هنوز در حال ارزیابی اثرات بمباران شب گذشته بر گروههای مقاومت فلسطینی از جمله حماس هستند.
بر اساس این بیانیه، علاوه بر تجاوز هوایی جنگندههای رژیم صهیونیستی، تانکها و توپخانههای این رژیم نیز طی شب گذشته حملات شدیدی را به مردم بیگناه نوار غزه انجام دادند.
سخنگوی ارتش این رژیم با بیان اینکه نیروی زمینی هنوز عملیات علیه نوار غزه را آغاز نکرده و فعلا در مناطق مرزی مستقر هستند، گفت ۵۰۰ گلوله توپخانه و ۵۰ گلوله تانک در عرض یک ساعت، فلسطینیان را هدف گرفتند.
به نوشته تایمزاسرائیل، وزارت جنگ رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرد که طی عملیاتهای گروههای مقاومت نوار غزه در چهار روز گذشته، حدود ۲۰۰۰ فروند موشک و راکت به سمت صهیونیستها شلیک شده است.
تصویر هوایی از شهر اشغالی «عسقلان» بعد از عملیات راکتی و موشکی گروههای مقاومت فلسطینی
در این بیانیه با اذعان به اینکه سامانههای پدافندی «گنبد آهنین» فقط توانستند چند ده فروند از این موشکها و راکتها را رهگیری کنند، آمده است که تعداد زیادی از آنها به مناطق پرجمعیت در شهرکهای صهیونیستنشین اطرف غزه برخورد کرده است.
درگیری میان مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی از روز دوشنبه و پس از پایان ضربالاجل مقاومت به تلآویو مبنی بر لزوم پایان تجاوزات این رژیم در قدس و مسجدالاقصی آغاز شده است. وزارت بهداشت نوار غزه امروز اعلام کرد که تا این لحظه، شمار قربانیان حملات ددمنشانه صهیونیستها به ۱۱۹ شهید از جمله ۲۷ کودک و ۱۱ زن رسیده است. همچنین بیش از ۶۰۰ فلسطینی تا کنون مجروح شدهاند.
«ابوحمزه» سخنگوی نظامی گروه سرایا القدس شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی فلسطین در واکنش به تهدید رژیم صهیونیستی به حمله زمینی علیه غزه تاکید کرد که نبرد زمینی کوتاهترین راه برای رسیدن مقاومت به پیروزی است و در این نبرد سرنوشت نظامیان صهیونیستی جز کشته یا اسیر شدن نخواهد بود.
با این حال«بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم غاصب صهیونیستی امروز تهدید کرد حملات به نوار غزه را تا «زمانی که لازم باشد» ادامه میدهند.
پایگاه خبری میدلایستآی انگلیس در گزارشی به شرح تاریخچه تلاشهای رژیم غاصب و اشغالگر صهیونیستی به منظور آواره کردن و بیرون راندن خانوادههای فلسطینی از بیتالمقدس شرقی را پرداخت.
مخاطبان گرامی، محتوا و ادعاهای مطرحشده در این گزارش، صرفاً جهت تحلیل و بررسی رویکردها و دیدگاههای اندیشکدههای غربی منتشر شده است و ادعاها و القائات احتمالی این مطالب هرگز مورد تأیید مشرق نیست.
این پایگاه انگلیسی مینویسد: نام محله شیخ جراح از نام طبیب شخصی صلاحالدین سردار اسلام گرفته شده که ظاهراً پس از تصرف شهر به دست مسلمانان در آنجا ساکن شده است. محله فلسطینینشین شیخ جراح در بیتالمقدس شرقی اشغالی که با اخراج قریبالوقوع ساکنین از طرف اسرائیل مواجه است، زمانی یک باغستان خوش آبوهوا در فاصله کمتر از یک کیلومتری شمال دیوارهای باستانی شهر قدیم بیتالمقدس بود.
در اوایل قرن بیستم، خانوادههای متمول فلسطینی اقدام به احداث خانههای مدرنی در این منطقه کردند و از خیابانهای باریک و شلوغی و هیاهوی خانههای متراکم خود در شهر قدیم رهایی یافتند. نام این محله از نام طبیب شخصی صلاحالدین سردار اسلام گرفته شده که ظاهراً پس از تصرف شهر به دست سپاه اسلام در جریان جنگهای صلیبی با مسیحیان در سال ۱۱۸۷ در آنجا سکونت گزیده است.
آوارگان فلسطینِ سال ۱۹۴۸
تعداد ۲۸ خانواده فلسطینی در سال ۱۹۵۶ در این محله ساکن شدند. این خانوادهها بخشی از یک جمعیت ۷۵۰۰۰۰ نفری بودند که صهیونیستها در جریان جنگ سال ۱۹۴۸ ــ که نزد فلسطینیها با عنوان «نکبت» یا «مصیبت» شناخته میشود ــ آنها را از شهرهای عربنشین به اجبار بیرون راندند. این شهرها بعداً اسرائیل را تشکیل دادند.
بیتالمقدس شرقی توسط پادشاهی هاشمی اردن اداره میشد و کرانه باختری تحت حاکمیت این کشور قرار داشت. اردن در سال ۱۹۵۶ با تائید آژانس امور آوارگان فلسطینی سازمان ملل (UNRWA) خانههایی برای این ۲۸ خانواده احداث کرد.
در دهه ۱۹۶۰، این خانوادهها توافقی با دولت اردن منعقد کردند که به موجب آن مالک زمینها و خانهها میشدند و سند رسمی این املاک پس از سه سال به نامشان میشد. آنها در عوض از وضعیت آوارگی خود چشمپوشی میکردند.
با این حال، توافق مذکور دوام چندانی نداشت، چرا که اسرائیل بطور غیرقانونی کرانه باختری و بیتالمقدس شرقی را در سال ۱۹۶۷ اشغال کرد و کنترل این سرزمینها از دست اردن خارج شد. در حال حاضر، ۳۸ خانواده فلسطینی در محله شیخ جراح ساکن هستند که چهار خانواده با تخلیه قریبالوقوع مواجهند و سه خانواده دیگر نیز انتظار میرود روز ۱ آگوست از این محله بیرون رانده شوند. بقیه خانوادهها نیز مراحل مختلف پرونده خود را در دادگاه سپری میکنند و در دادگاههای اسرائیل با گروههای قدرتمندی از شهرکنشینان اسرائیلی درگیر هستند.
توسل صهیونیستها به دروغ و بهتان برای «حوزه مقدس» بیتالمقدس
در ادامه این گزارش آمده است: از زمان اشغال بیتالمقدس شرقی به دست اسرائیل در سال ۱۹۶۷، سازمانهای متعلق به شهرکنشینان اسرائیلی ادعای مالکیت اراضی در منطقه شیخ جراح را مطرح نمودهاند و شکایات موفقی را به منظور بیرون راندن فلسطینیها از این مناطق تنظیم کردهاند.
دو گروه از شهرکنشینان با تنظیم شکایاتی مدعی شدند که یهودیان سفاردی در سال ۱۸۸۵ در دوران حاکمیت عثمانیها مالک این اراضی بودهاند. حکومت عثمانیها در سال ۱۹۱۷ پایان یافت.
اسرائیلیها همچنین مدعی شدهاند که اراضی فلسطینی در کمتر از یک کیلومتری شهر قدیم بیتالمقدس متعلق به آنهاست.
قوانین اسرائیل به نفع شهرکنشینان عمل میکند
اسرائیل یک راهبرد بزرگ شهرکنشینی موسوم به «حوزه مقدس» دارد که مجموعهای از شهرکها و پارکها پیرامون شهر قدیم بیتالمقدس با الهام از اماکن مورد اشاره در انجیل را شامل میشود. در ماه نوامبر، دادگاهی در اسرائیل به نفع گروه شهرکنشین اسرائیلی موسوم به آترت کوهانیم رأی داد و حکم اخراج ۸۷ فلسطینی از منطقه بطن الهوی واقع در سلوان در جنوب مسجدالاقصی را تائید کرد.
این گروه که هدفش گسترش حضور شهرکنشینان در داخل مناطق فلسطینینشین بیتالمقدس شرقی و در درون و پیرامون شهر قدیم است، با طرح شکایتی علیه ساکنان بطن الهوی مدعی شده بود که این اراضی در دوران عثمانی تا سال ۱۹۳۸ در مالکیت یهودیان یمنی قرار داشتهاند و انگلیس در سال ۱۹۳۸ این یهودیها را به خاطر بروز تنشهای سیاسی جابجا کرده است.
قوانین اسرائیل به نفع شهرکنشینان عمل میکند، زیرا فقط به یهودیها اجازه میدهد تا مدعی مالکیت بر مناطقی شوند که به ادعای خودشان تا قبل از سال ۱۹۴۸ متعلق به آنها بوده است، حال آنکه فلسطینیها از چنین حقی محرومند.
فلسطینیان از مالک به مستأجر تبدیل شده اند
میدل ایست آی در بخش دیگری از این گزارش نوشت: دیوان عالی اسرائیل با صدور حکمی از چهار خانواده ــ شامل ۳۰ بزرگسال و ۱۰ کودک ــ خواست که تا روز ۶ مه خانههایشان را تخلیه کنند. این خانوادهها تقریباً به مدت چهار سال مشغول رفتوآمد به دادگاه بودند. دادگاه به سه خانواده دیگر ساکن همان منطقه نیز تا ۱ آگوست فرصت داد تا خانههای خود را تخلیه کنند.
گروههای شهرکنشین اسرائیلی در سال ۱۹۸۲ از دادگاه خواستند تا ۲۴ خانواده فلسطینی ساکن شیخ جراح را از آنجا اخراج کند. این خانوادهها در سال ۱۹۹۱ وکیل و نماینده حقوقی اسرائیلی خود را متهم کردند که امضای آنها را بر روی اسنادی جعل کرده که نشان میدهند مالکیت اراضی متعلق به شهرکنشینان است.
از آن زمان تاکنون، دادگاههای اسرائیل با ساکنان فلسطینی منطقه شیخ جراح بهعنوان مستأجر رفتار کرده است و این ساکنان با حکمهای تخلیه مواجه شدهاند، امری که راه را برای مالکیت شهرکنشینان بر خانههای آنها هموار میسازد.
درخواست از اردن برای اثبات مالکیت فلسطینیها بر شیخ جراح
در سال ۲۰۰۵، دادگاه اسرائیل اسناد مربوط به دوران عثمانی که سلیمان درویش حجازی از ساکنان شیخ جراح در اثبات مالکیت خود ارائه داده بود را رد کرد. در سال ۲۰۰۲، تعداد ۴۳ فلسطینی از این منطقه اخراج شدند و شهرکنشینان اسرائیلی املاک آنها را تصرف کردند. در سال ۲۰۰۸، خانواده الکورد از منطقه اخراج شد و در سال ۲۰۰۹ خانوادههای حانون و قاوی بیرون رانده شدند و در سال ۲۰۱۷ نیز خانواده شماسنه توسط شهرکنشینان اسرائیلی از خانه خود رانده شدند.
فلسطینیها از اردن خواستهاند تا مدارک و اسناد رسمی را در اثبات مالکیت آنها منتشر کند. در ماه آوریل، ایمن صفدی وزیر امور خارجه اردن به منظور ممانعت از موج جدیدی از اخراجهای گسترده، اسنادی دال بر مالکیت فلسطینیها بر املاکشان در منطقه شیخ جراح را ارائه داد.
هفته گذشته، دولت اردن در راستای تقویت موضع خانوادههای فلسطینی ساکن شیخ جراح نزد دادگاههای اسرائیل، ۱۴ توافقنامه مربوط به دهه ۱۹۶۰ که با این خانوادهها منعقد شده بود را تائید نمود.
در پایان این گزارش آمده است: دادگاههای اسرائیل از آغاز سال ۲۰۲۰ دستور اخراج ۱۳ خانواده فلسطینی ساکن منطقه شیخ جراح را دادهاند و این منطقه در هفتههای اخیر به کانون اعتراضات و تحصنها در همبستگی با فلسطینیهای ساکن منطقه تبدیل شده و توجه فلسطینیها و فعالان اسرائیلی و بینالمللی مخالف اشغال را به خود جلب کرده است.
افزایش تنش و سرکوب وحشیانه اعتراضات توسط نیروهای نظامی رژیم صهیونیستی
گفتنی است شهر قدس در طول ماه مبارک رمضان شاهد درگیری بین نظامیان صهیونیست و نمازگزاران فلسطینی بود اما طی روزهای گذشته شدت این درگیریها افزایش چشمگیری داشته است. علاوه بر این، تصمیم رژیم صهیونیستی برای اشغال خانههای ۵۰۰ فلسطینی در محله «شیخ جراح» در قدس نیز بر آتش این تنشها افزوده است. در روز قدس این درگیریها به اوج خود رسید. هلالاحمر فلسطین اعلام کرده، در پی یورش نظامیان صهیونیست و تعرض به نمازگزاران در مسجدالاقصی و نیز سرکوب تحصنکنندگان در محله «شیخ جراح» قدس بیش از ۲۰۰ نفر زخمی و مجروح شدند.
درگیریهای شدید در مسجدالاقصی پس از آن رخ داد که تعداد زیادی از پلیس رژیم صهیونیستی پس از اتمام نماز مغرب به مسجدالاقصی یورش بردند و نمازگزاران را مجبور کردند به زور از این مسجد شریف خارج شوند. از سوی دیگر، تعدادی از فلسطینیهایی که در محله شیخ جراح تحصن کرده بودند، در سرکوب نظامیان رژیم صهیونیستی بازداشت شدند.
در حالی که در روزهای اخیر موج بی سابقهای از حملات راکتی رزمندگان مقاومت در نوار غزه علیه سرزمینهای اشغالی را شاهد بودهایم، ناتوانی و عجز شدید پدافند هوایی ارتش رژیم صهیونیستی در مقابله با این حملات هر روز نمود تازهای پیدا میکند.
شب گذشته یکی از جالبترین و به نوعی طنزترین موارد از ناکامی سامانه پدافندی گنبد آهنین در برابر راکتهای شلیک شده از نوار غزه توسط فیلمبرداران محلی ضبط شد.
آنچه که در فیلم بالا مشاهده میکنید لحظه شلیک چندین راکت توپخانهای از نوار غزه و جهت جنوب به شمال (به سمت چپ تصویر) است و در سوی مقابل آتشبار پدافندی گنبد آهنین به شکل عجیبی تلاش میکند تا از جهت شرق به غرب (بالا به پایین تصویر) اقدام به رهگیری راکتهای شلیک شده کند.
همانگونه که در فیلم به شکل واضح دیده میشود مطابق انتظار راکتهای شلیک شده از نوار غزه به سرعت اقدام به خروج از منطقه رهگیری کرده و حدود ۷ موشک شلیک شده از سامانه گنبد آهنین که بی هدف در آسمان سرگردان بودند مجبور به خودانهدامی میشوند.
اما دلیل اصلی این گاف بزرگ سامانه گنبد آهنین چیست؟
صهیونیستها در شهرکهایی که نظیر “سدیروت” به نوار غزه بسیار نزدیک هستند اقدام به استقرار پرتابگرهای گنبد آهنین در نزدیکترین نقطه ممکن به نوار غزه میکنند تا به محض شلیک راکتها از این منطقه، پدافند مورد نظر اقدام به رهگیری پرتابهها کند، زیرا شلیک راکت از نوار غزه و اصابت احتمالی به شهرک سدیروت تنها چند ثانیه زمان میبرد.
اما این موضوع باعث خطای عجیب و خندهدار این سامانه نیز شد؛ زیرا تاکتیک فوق زمانی موثر است که جهت شلیک راکتها به سوی مناطق شرقی نظیر سدیروت باشد، اما در فیلم مورد نظر راکتهای شلیک شده توسط مقاومت به جهت شمال و احتمالا شهرهایی نظیر عسقلان یا تل آویو شلیک شده بود و مشخصا سامانهای که در زاویه ۹۰ درجه نسبت به جهت شلیک قرار دارد، توان هدفگیری این پرتابهها را نخواهد داشت، اما سیستم محاسباتی گنبد آهنین دچار خطای فاحش شده و اقدام به هدر دادن حداقل ۷ موشک گران قیمت تامیر میکند.