اگر به دنبال استخراج بیت کوین با کامپیوتر خانگی و یا لپ تاپ هستید، باید گفت که انجام این کار در مقایسه با سال ۲۰۰۹ که ساتوشی ناکاماتو، خالق بیت کوین، در آن پیشقدم بود، بسیار متفاوت است. این روزها، استخراج ارزهای دیجیتال در میان دوستداران این حوزه بسیار محبوب شده و با توجه به ارتقای تجهیزات سختافزاری لپتاپها، این سؤال که آیا میتوان به استخراج بیت کوین با لپ تاپ روی آورد، در ذهن شکل میگیرد. در ادامه به توضیح وضعیت کنونی استخراج با کامپیوتر و لپ تاپ پرداخته و به شما عزیزان چهار مورد از بهترین نرمافزارها برای انجام این کار را معرفی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
استخراج بیت کوین با کامپیوتر امکانپذیر است اما…
به طور خلاصه اگر بخواهیم بگوییم که آیا استخراج بیت کوین با کامپیوتر خانگی یا لپتاپ امکانپذیر است یا خیر، باید گفت بله، این کار از نظر تئوری شدنی است.
از چند سال پیش، نرمافزارهای زیادی برای استخراج ارزهای دیجیتال با کامپیوتر های شخصی تولید شده که به ماینرها این امکان را میدهد تا با استفاده از لپتاپهای خود، بیت کوین استخراج کنند.
با این حال، باید این حقیقت تلخ را بدانید که استفاده از لپ تاپ و کامپیوترهای معمولی برای استخراج بیت کوین، به احتمال ۹۹ درصد سودآور و به صرفه نخواهد بود.
۱ درصد باقیمانده به خاطر این است که شاید با کارت گرافیک لپتاپ یا کامپیوترهای خانگی بتوانید در طولانی مدت مقدار کمی بیت کوین بدست بیاورید که با قیمت فعلی به صرفه نباشد اما در آینده ارزش بیت کوینهای شما به شدت افزایش یابد.
گسترش شبکه بیت کوین، رشد شدید ماینرها، افزایش قیمت بیت کوین و متغیرهای زیادی دست به دست هم دادهاند تا استخراج بیت کوین این روزها فقط با تجهیزات و دستگاههای مخصوصی با عنوان ایسیک (ASIC) به صرفه باشد. استخراج بیت کوین با لپ تاپ یا کامپیوترهای خانگی، فقط برای سرگرمی امکانپذیر است و چیزی جز فشار به لپ تاپ و قبض برق بالا عاید شما نمیشود.
بنابراین اگر قصد استخراج به صرفه بیت کوین را دارید، پیشنهاد میکنیم لپ تاپ یا کامپیوتر معمولی را فراموش کنید و به فکر تهیه دستگاه مخصوص استخراج بیت کوین باشید.
یک زمانی میشد
در ابتدا، زمانی که ساتوشی ناکاموتو، خالق ناشناس بیت کوین، تازه آن را معرفی کرده بود و اولین ماینرهای بیت کوین روی کار آمدند، استخراج این ارز دیجیتال با پردازندههای کامپیوترهای معمولی، متداولترین راه بود. استخراج بیت کوین با کامپیوتر خانگی تا سال ۲۰۱۱ و حتی ۲۰۱۲ به صورت جدی انجام میشد و تعداد زیادی بیت کوین توسط ماینرهای اولیه در همان سالها استخراج شد.
این فرصتهای طلایی خیلی زود با ظهور پردازندههای گرافیکی (GPU) که عملاً سودآوری ریزپردازندهها (CPU) را برای استخراج بیت کوین زیر سؤال بردند، کمرنگ شدند. در طول هشت سال گذشته، پردازندههای گرافیکی و پس از آن دستگاههای ASIC عمدتاً با هدف استخراج ارز دیجیتال بیت کوین تکامل یافتهاند.
همانطور که میدانید، سالها پیش، ساتوشی ناکاماتو در وایت پیپر بیت کوین، هر پردازنده را معادل یک حق رأی دانست. در آن زمان، با هر لپتاپی میشد هزاران بیت کوین را در طول یک هفته (به ارزش چندین میلیون دلار با قیمت امروز) استخراج کرد. این موضوع بدین معنا بود که هر کسی در هر کجای دنیا میتوانست شبکهی بیت کوین را تائید و پشتیبانی کند و این همان معنای واقعی غیرمتمرکز بودن است.
در حقیقت، استخراج ارزهای دیجیتال یکی از بهترین راهها برای ورود به اکوسیستم این ارزها است؛ اما اکنون شاهد هستیم که دیگر مانند گذشته نمیتوان روی سودآوری ریزپردازندهها و پردازندههای گرافیکی حساب کرد و عملاً قدرت استخراج به دست شرکتهای بزرگ ارائهدهندهی تجهیزات، خصوصاً کشور چین، افتاده است.
حقیقتا باید گفت که با گذشت سالها و افزایش سختی شبکهی بیت کوین، دیگر تقریباً بدون استفاده از این سختافزارها، شانس زیادی برای حل این معادلههای پیچیده نخواهید داشت.
اما باید گفت که روی کاغذ و از نظر فنی همچنان میتوانید با استفاده از لپتاپ و رایانهی خود به استخراج بیت کوین بپردازید. اگر چنین تصمیمی را دارید و میپذیرید که این کار هیچ سودی ندارد، قدم اول آن است که به یکی از استخرهای استخراج متصل شوید. با این کار میتوانید منابع سیستم خود را به اشتراک گذاشته و در عوض، سود حاصل از استخراج را به دست بیاورید. باز هم تاکید میکنیم که استخراج بیت کوین با کامپیوترهای خانگی و لپ تاپ اصلا به صرفه نیست.
نرمافزارهای بسیاری وجود دارند که میتوانند به شما در مدیریت استخراج ارزهای دیجیتال کمک کنند. اگر کاربر حرفهای هستید، توصیه میشود که از سیستمعامل لینوکس و نرمافزارهای متن باز استفاده کنید. در عین حال، اگر ترجیح میدهید که با ویندوز کار کرده و محیط سادهتری را تجربه کنید، بهتر است که از نرمافزارهایی که دارای رابط گرافیکی هستند، استفاده کنید.
در نهایت، اگر این روزها به دنبال استخراج بیت کوین با کامپیوتر خانگی و یا لپ تاپ هستید، باید در خصوص جنبههای مختلف این کار اطلاعات بیشتری کسب کنید. در این آموزش، نرمافزارهای مختلفی را به شما معرفی خواهیم کرد.
نرم افزارهای استخراج بیت کوین با کامپیوتر و لپ تاپ
در این قسمت به شما خوانندگان همراه، چهار نرمافزار را برای سیستمعاملهای ویندوز و لینوکس معرفی خواهیم کرد که با آنها میتوانید استخراج بیت کوین با کامپیوتر خانگی یا لپ تاپ را تجربه کنید.
توجه: نرمافزارهایی که در ادامه از آنها نام برده میشود، معتبرترین نرمافزارهایی هستند که منابع انگلیسی زبان به معرفی آنها پرداختهاند اما هیچ تضمینی در قبال کارکرد و واقعی بودن آنها نیست. همانطور که بارها تاکید کردهایم، این روزها استخراج به صرفه بیت کوین فقط با دستگاههای مخصوص امکان پذیر است.
سیجی ماینر (CGMiner)
بیش از شش سال از ساخت نرمافزار CGMiner میگذرد و از آن جا که به زبان C نوشته شده، تقریباً با همهی سیستمعاملها همخوانی دارد. محیط این نرم افرار به صورت دستوری و متنی بوده و از استخرهای استخراج و دیوایسهای بیشماری پشتیبانی میکند. این نرمافزار برای کار با سختافزارهای مخصوص استخراج طراحی شده اما قابلیت کار با GPU را نیز دارد.
اولین باری که این نرمافزار را اجرا میکنید، از شما میخواهد آدرس URL، نام کاربری و رمز عبور را برای اتصال به استخر استخراج وارد کنید. این نرمافزار به طور خودکار، هر دستگاه و سختافزاری که به رایانهی شما متصل باشد را تشخیص خواهد داد.
اگر چه محیط کاربری این نرم افزار به صورت متنی بوده اما کار با آن بسیار ساده است. ممکن است در هنگام نصب آن، آنتیویروس جلوی فرایند را بگیرد و این بدین دلیل است که برخی هکرها با انتشار نسخههای تقلبی سعی در سوء استفاده از سیستم شما را دارند. بنابراین، میتوانید با فشردن گزینهی «execption» در آنتیویروس، آن را نصب کرده و یا از نسخهی لینوکس آن استفاده کنید.
این نرمافزار میتواند با هر نرخ هش هماهنگ شده و بدون ایجاد تأخیر در شبکه و با اجرای مکانیزمهای متعادلسازی بار (تقسیم بار) هوشمند، از استخرهای استخراج متعددی پشتیبانی کند.
بیت مینتر (Bitminter)
استخر استخراج بیت مینتر از سال ۲۰۱۱ در این عرصه حضور داشته و یکی از مورد اعتمادترین و قدیمیترین ارائهدهندگان خدمات استخراج نیز به حساب میآید. هدف این برنامه این است که استخراج بیت کوین با کامپیوتر خانگی را برای هر کسی امکانپذیر کند.
این نرمافزار گرافیکی، قابلیت کار با سختافزارهای ایسیک و کارتهای گرافیک را دارد. کار با این نرمافزار بسیار آسان بوده و با تنها با فشردن دکمهی Engin Start میتوانید استخراج را آغاز کنید. شما میتوانید در هر زمان در قسمت Stats، روند استخراج را چک کنید. در پایین پنجرهی گرافیکی یک پنجرهی متنی وجود دارد که پیغامهایی از جمله اتصال موفقت آمیز یک دیوایس و یا استخر استخراج را نشان خواهد داد.
این نرمافزار تنها برای استفاده از استخر استخراج Bitminter طراحی شده، بر اساس پروتکل راهاندازی شبکهی جاوا (JNLP) بوده و نیازی به نصب ندارد. برای شروع، تنها نیاز است در سایت بیت مینتر برای استخر استخراج آن ثبتنام و طبق دستورالعمل، تجهیزات سختافزاری خودتان را نصب و راهاندازی کنید.
برخی از تجهیزات استخراج ای سیک که بیت مینتر و استخر استخراج آن پشتیبانی میکنند عبارتند از: باترفلای لبز (Butterfly Labs)، بلاک اراپتر یواسبی (Block Erupter USB)، چیلی (Chili)، بلو فری (Blue Fury)، رد فری (Red Fury)، انت ماینر U۱ و U۲.
بیافجی ماینر (BFGMiner)
نرم افزار BFGMiner مخصوص سختافزارهای ایسیک و به زبان C بوده و با مدارات مجتمع دیجیتال برنامه پذیر (FPGA) و برخی کارتهای گرافیک سازگار است. این نرمافزار ویژگیهایی ازجمله اورکلاک کردن (افزایش عملکرد پردازنده)، نمایش دمای بسیاری از دیوایسها و امکان اتصال به چندین استخر استخراج را نیز در بر دارد.
علاوه بر آن، این نرمافزار از اتصال به استخرهای استخراج غیرقابل دسترس خودداری کرده و منابع سیستم را به هدر نمیدهد. محیط کاربری آن به صورت متنی بوده اما بسیار ساده و آسان است. نکتهی جالب آن است که میتوان آن را روی رسپبری پای (Raspberry Pi) نیز نصب و اجرا کرد.
این نرمافزار از پراکسی سرورهای گتورک (getwork) و استراتیوم (stratum) برای اختصاص پراکسی به هر ریگ و جلوگیری از قطع ارتباط استفاده میکند. علاوه بر آن، از پروتکل استخراج غیرمتمرکز گت بلاک تمپلیت (getblocktemplate) که توسط جامعهی بیت کوین توسعه داده شده، به منظور ایجاد هدر بلاک برای استخراج توسط ماینر، بهره میبرد.
در این برنامه از یک تایمر واچ داگ استفاده شده که میتواند رشتههای برنامه را مدیریت کرده و در صورت متوقف شدن این رشتهها، دستگاه از کار نخواهد افتاد. علاوه بر آن، اطلاعات مفیدی از جمله، درخواستهای ارسالشده یا رد شده، خطاهای سختافزاری و میزان کارایی دستگاه را نیز به شما نشان خواهد داد.
جییوآی ماینر (GUIminer)
نرم افزار GUIminer نیز یکی دیگر از محبوبترین و برترین نرمافزارهای استخراج در دنیا است. این نرمافزار برای استخراج بیت کوین، عمدتاً با پردازندههای گرافیکی و یا مرکزی ویندوز هماهنگ بوده و از طریق توسعهی برنامهی استخراجکنندهی بیت کوین اپن سیال پایتون (pocblm) بوجود آمده است.
شما میتوانید از میان دو نوع استخراج در این نرمافزار یکی را بهدلخواه انتخاب کنید: ماینینگ انفرادی (Solo mining) و گروهی (Pooled mining). در استخراج انفرادی، ماینر خود به تنهایی و بدون هیچ کمکی به انجام این عمل میپردازد. در این صورت باید ماینر خود را به کلاینت محلی بیت کوین متصل کنید. با انجام این کار به تنهایی فرایند حل مسائل ریاضی را انجام داده و پاداش بلاک را از آن خودتان خواهید کرد. اما در آخر، از ویژگیهای این نرمافزار میتوان به این موارد اشاره کرد:
- این نرمافزار به طور خودکار متناسب با استخرهای استخراج رایج پیکربندی شده و نیازی به ورود اطلاعات توسط کاربر برای اتصال به این استخرها نیست.
- گزارش اطلاعات مهم ازجمله هش ریت دستگاه
- میتوان در هر لحظه به حساب پولی خود دسترسی داشته و از آن برداشت کرد.
- امکان انجام فعالیتهای مختلف در یک زمان با کوچک کردن پنجرهی مربوطه
- داشتن رابط کاربری گرافیکی
- پشتیبانی از پردازندههای گرافیکی ایامدی (AMD)، انویدیا (NVIDIA) و پردازندههای مرکزی
در پایان، اگر تجربه کار با این نرمافزارها یا به طور کلی استخراج بیت کوین با کامپیوترهای معمولی را دارید، میتوانید از بخش نظرات این پست، تجربه خود را برای کاربران دیگر به اشتراک بگذارید تا به تصمیمگیری بهتر آنها کمکی کرده باشید.