یک مرکز مطالعاتی عربستان از نقشه این کشور برای احداث کانال آبی در خاک یمن و متصل کردن خلیج فارس به دریای عرب به منظور عبور کشتیها از این کانال به جای تنگه هرمز خبر داد.
«سعد بن عمر»، رئیس مرکز مطالعات عربی در ریاض از آماده شدن یک طرح کامل برای مرتبط کردن خلیج فارس به دریای عرب از طریق احداث کانالی آبی خبر داد.
بن عمر گفت: این طرح پژوهشی پیشتر به کانال عرب نامگذاری شده بود، اما اخیراً نام کانال سلمان بر آن گذاشته شده تا به یمن نام خادم حرمین شریفین اجرای کامل طرح در زمان پادشاهی وی صورت گیرد.
وی افزود: طرح این پژوهش درباره احداث کانال آبی است که از بخشی از مرز آبی عربستان در ناحیه «خور العدید» ما بین امارات متحده عربی و قطر آغاز شده و به طول ۹۵۰ کیلومتر تا دریای عرب کشیده میشود.
سواحل عربستان به دریای عرب مشرف نیست و سواحل حضر موت، شبوه و المهره یمن مشرف به دریای عرب هستند.
بن عمر گفت: هدف از احداث کانال آبی سلمان این است که کشورهای قطر، امارات و کویت هم بتوانند نفت خود را از طریق این کانال و نه تنگه هرمز که تحت سیطره ایران است به دریای عرب و از آنجا به کشورهای جهان بفرستند.
رئیس مرکز مطالعات عربی ریاض گفت: بر اساس تحقیقات اولیه این کانال قرار است طولی بالغ بر ۹۵۰ کیلومتری داشته باشد که ۶۳۰ کیلومتر آن در عربستان و ۳۲۰ کیلومتر دیگر در خاک یمن خواهد بود و عرض کانال هم یکصد و پنجاه متر به عمق ۲۵ متری است.
وی افزود: کانال مذکور از سواحل نظیفه و رائعه در منطقه ربع الخالی عربستان عبور میکند و در خاک یمن نیز یک میلیون فرصت شغلی را در طول مدت اجرای طرح احداث کانال ایجاد میکند و با توجه به امکان احداث شهرکها و ویلاها در مسیر احداث کانال،اجرای این طرح موجب آبادانی مناطق صحرایی در دو کشور عربستان و یمن خواهد شد.
وی افزود: عربستان دو مسیر دیگر را نیز برای احداث کانال مد نظر گرفته تا در صورتی که این هدف در یمن محقق نشد یکی از این ۲ مسیر، کشور عمان باشد.
مدیر مرکز مطالعات عربی در ریاض گفت: از جمله مشکلات مطرح در احداث کانال سلمان ارتفاع کانال بخصوص در بخش یمنی آن است، بالاترین ارتفاع خاک عربستان از سطح دریا ۳۰۰ متر است، در حالی که در یمن یا عمان در برخی مناطق به ۷۰۰ متر از سطح دریا می رسد.
بن عمر گفت: امادر هر حال مسافت عبوری کشتیها از کانال سلمان به سوی دریای عرب در مقایسه با تنگه هرمز به نصف کاهش خواهد یافت.
وی تاکید کرد: بودجه لازم برای اجرای طرح احداث کانال آبی سلمان بیش از هشتاد میلیارد دلار برآورد شده است.
عربستان در جدا کردن ارتش و کمیتههای انقلابی یمن از انصار الله ناکام ماند
«مجید
العشطری» فعال سیاسی و عضو کمیتههای انقلابی یمن در گفتوگو با خبرنگار
خبرگزاری فارس در صنعا با اشاره به توطئه عربستان برای ایجاد شکاف در صفوف
کمیتههای انقلابی و احزاب سیاسی یمن تاکید کرد: این تلاش عربستان به دلیل
هوشیاری ملت یمن و مقاومت آن در برابر تجاوز وحشیانه ناکام خواهد ماند.
وی افزود: دستان پلیدی از دستگاه اطلاعاتی عربستان درصدد از بین بردن اتحاد بین نیروهای کمیتههای انقلابی است، اما این کمیتهها در کنار ارتش یمن از سوی ملت یمن حمایت و حفاظت میشود.
این فعال یمنی با اشاره به تشدید اختلافها بین عربستان و امارات گفت: فرماندهان ارتش امارات خواستار محاکمه برخی سعودیها به اتهام خیانت و ارتباط با داعش شدند.
العشطری گفت: تجاوز به ملت یمن همچنان ادامه دارد و این نشان میدهد که رژیم آل سعود بر رفتارهای سرکوبگرانه تروریستی خود اصرار دارد، اما ملت یمن با صبر و مقاومت به دفاع از کشورش ادامه می دهد.
فعال یمنی تاکید کرد: رژیم آل سعود با ادامه تجاوز خود میخواهد ملت یمن را به زانو درآورد اما این خواسته سعودیها از یمنیهایی که میخواهند به دفاع ادامه بدهند، عملی نمیشود.